Известие

Collapse
No announcement yet.

Потвърждение за оборотите на 156 - TPS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от modena360
    Е... сега... Труден въпрос ми задаваш. Като го разглобих, го видях в съвсем нормално състояние. Имаше износване и зацапване на керамичната плочка. Предполагам, че на по-нови сензори, ще има подобрение само ако я зачистиш, но при мене имаше и очевидно нарушаване на самия й слой... Но да ти кажа не беше съществено, но явно е важно, за да коват на 880 оборота в покой, да е перфектно покритието... или нещо такова. Щото преди, на светофара като спра, ставаше голямо шоу - 200-300 оборота, рязко 1200-1500, пак се сринат до 200 (затриса, сякаш ще гасне), пак фръкнат на 1200, успокоят се за секунда на хиляда, хиляда и сто, и после пак. А сутрин, като я запаля - да не ти говоря. Ако преди това не разцъкам с педала на газта, преди да я запаля, изобщо не можеха да се стабилизират. Та така. Сега с новия сензор, нямам проблем. Ще видим за колко време обаче...
    Така и предположих че ще кажеш ами аз мисля че няма дълго да изкараш и с новия сензор - та според мен целия проблем е в дросела и пружината на дросела, след като смазах самото моторче и пластмасовите части в него с бяла грес, центровах дросела наново и натегнах пружината колата заспа - така че не мисля че проблема е изцяло в ТПС-а
    0888 232 484 - Бобо Extreme Service
    sigpic
    Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
    Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Re: Абе

Първоначално публикувано от krasyb
      колеги някой да има идея за подобен проблем и решението му на 155?
      Играят оборотите и няма мощност в ниските обороти. Като се развърти няма проблем обаче. Там отгоре над колекторите е автоматичния смукач и ми казаха, че може да е от него. Можело да бъде замърсен, можело и моторчето за празния ход и т.н.
      Иди в раздела на 155 там е описано всичко.
      Най- вероятно смуче въздух от цепната гумена втулка на смук. колектор или цепнат оребрен маркуч на дебитомера.
      Има и с картинки показано как се чисти 'моторче на ПХ" Може и да имаш замърсена писта на дебитомера.
      Сложи и хубави свещи "Дензо" евтиния са .Може и NGK , ама при мен не станаха защото не се махат бобчетата , а кабели не ми се сменят.
      Ела в неделя на сбирката във варна и ще ти покажем.
      Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
      Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Eeee

ма аз цяла система съм измислил за гумените уплътнения н аколектора и въобще уплътнението на целия въздухопровод Нещо друго ще да е, но не са свързани двете неща. От близо месец скяаш вече всичко се понамести и не е гърмяла, но мощността в ниските си е слаба и експлозивно се появява, някъде към 3000

Comment

Първоначално публикувано от 156
          Колега, modena360,
          Напълно съм съгласен с теб При моята забелязвам същите симптоми и най-вероятно със смяната на въпросния ТПС нещата ще се оправят Това предполагам важи и за колата на slav40
          След 8 дена съм обратно в Сифия и ще посетя Бобо,ако има свободно време разбирасе ,да видим какво ще стане.............
          Alfa156 Against All

Comment

След старателно почистване на дроселовата клапа, проблема с оборотите остана.
            Закачих колата на диагностика и показа грешка в управлението на клапата, не затваря докрай ... последва изтриване паметта на компа за да изчисти грешките. Бинго!

Така проблема изчезна - вече оборотите не играят, 860-880, въпреки, че на таблото показва 950-1000!
            ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
              След старателно почистване на дроселовата клапа, проблема с оборотите остана.
              Закачих колата на диагностика и показа грешка в управлението на клапата, не затваря докрай ... последва изтриване паметта на компа за да изчисти грешките. Бинго!

Така проблема изчезна - вече оборотите не играят, 860-880, въпреки, че на таблото показва 950-1000!
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Tова в движение ли го останови,че не променя обороти?Щот на едно място и на мен са така ,а движение си подскачат,но не винаги.
                Alfa156 Against All

Comment

В движение не ми играят, когато е на място и с изключена скорост. Понякога като спирам, в последния момент се изфорсирва леко, но много рядко, обикновено в задръствания при резки тръгвания и още по резки спирания

Comment

Колега,

и двете ми 156ци 1.8 2.0 го правят това с лекото форсиране. Незнам защо. Понякога когато си намалил на скорост до много ниски обороти и натиснеш съединителя съм забелязал че се получава

Comment

... колега

някъде във форума бях чел, но сега не го откривам, че проблема идва от мембраната на сервото на спирачките, т.е. когато тя си е заминала, задръстена влияе на оборотите. В напреднал стадии се чува съскане при натискане на спирачката.

Ако нещо много съм сбъркал, моля специалистите да вземат думата.

Comment

Първоначално публикувано от Tinoto
                        В движение не ми играят, когато е на място и с изключена скорост. Понякога като спирам, в последния момент се изфорсирва леко, но много рядко, обикновено в задръствания при резки тръгвания и още по резки спирания
                        На мен ми играят само в движение независимо от скоростта.На 1 място са стабилни.Почистих дросела ,но нямаше ефект.Моторчето е ново (МПХ) .........
                        Alfa156 Against All

Comment

...

Някой да е правил снимки като е разглабал до тоя стъпков мотор?
                          2,0 t.s.

Comment

незнам ама 6 теми да отворим и шесте ще ги напълним с мнения за тези обороти,мисля че това си е доста сериозен проблем за производителя да дадат толкова коли дефект точно в това направление...поне проблема се локализира до дросел и ТПС
                            Аlfa Romeo 156 1.8 ГИ

Comment

Working...
                            X